S kódem “doprava24” budete mít DOPRAVU ZDARMA při nákupu nad 1000 Kč. Pouze nyní.

Pasty pro psy jako JACKPOT

„Musíš být pro psa to nejzajímavější! To nejdůležitější na světě!" Už jste to slyšeli od svého trenéra, dobrého přítele či zkušeného pejskaře?
„No, to je super rada! To vím taky, ty chytrá! Ale jak to sakra udělat?"23278B40-54D6-482B-B186-58D6E46754BB

Jak to máte vy, když máte něco udělat? Co je vaší motivací? Které věci, činnosti, aktivity vás baví? Co je pro vás tím hnacím motorem?
A co je to pro vašeho psa? Přemýšlejte o tom tak, aby se vašemu psovi poslechnout „vyplatilo". Skvěle funguje přístup: „Ty uděláš něco pro mě, já udělám něco pro tebe."
A mějte na paměti, že největší odměnou je pro psa to, co chce ON! Ne to, co si myslíte vy, že chce ani co byste chtěli, aby chtěl. To, co chce PES! To je odměna!

Představte si, že máte štěně a jeho životním záměrem je bavit se a hrát si! Miluje ostatní lidi a miluje ostatní pejsky. A miluje všechno zajímavé a hlavně všechno, co se hýbe!
A žije v domnění, že všichni jsou tu pro něj a pro jeho zábavu a radost.

DSC_4813Jdete na procházku a trnete, koho kde potkáte, neboť víte, že cizí pejsci jsou pro vaše štěně mnohem lákavější než vy.
Nebojte, změna je vždy možná! Nevzdávejte se a hledejte způsoby, jak zvýšit pro svého psíka svoji hodnotu. Abyste se v jeho očích stali Number 1!

Super bude, když budete budovat krásný vztah založený na vzájemné důvěře. Kdybych vám měla dát jeden jediný praktický tip, doporučím vám trénovat (ideálně klikat/shapovat) každý den 5 minut triky!
Vy se budete učit, jak se váš pejsek učí a on se bude učit zase o vás. Učení triků je velká zábava pro oba členy týmu! Navíc je v tom velká lehkost, neboť u spousty triků často nejde o žádnou klíčovou dovednost, kterou váš pes musí pro život umět! Jako je třeba právě přivolání. A proto je tam méně tlaku ze strany člověka a díky tomu více radosti.

DSC_9440-Edit-2Nicméně vraťme se zpět k tématu. Rozhodně chcete TOP odměny!
A když říkám TOP, myslím tím absolutně TOP! To znamená ty nejlepší možné! A ještě lepší!
Pokud vašemu pejskovi totiž chutná třeba sušené masíčko a doma se po něm může utlouct a krásně pracuje, v náročnějším prostředí (venku nebo na tréninku mezi dalšími pejsky) to nemusí stačit!
Vytaste se s bonusovými/jackpotovými odměnami a mějte je vždy při sobě! Např. syrové nebo vařené maso. Samozřejmě vždy s ohledem na fungování zažívací soustavy vašeho psa.
Noste je vždy u sebe (jo, vím, někdy je to otrava) a použijte, když váš pejsek udělá nějaký průlom!

F27075F0-89BE-4CFD-AECE-A45F0598A5A5Vezměme například běžnou situaci -  vidí jiného pejska v dálce 50 metrů od vás, okamžitě bere dráhu a je fuč. A teď nový scénář.. uvidí jiného pejska v dálce 50 metrů od vás, vy ho zavoláte a on opravdu přiběhne! BONUS! Odměňte jackpotem! Nasypte mu mraky vysokohodnotových pamlsků - ty, co miluje nejvíc na světě! PS: Ano, často jsou to ty nejsmradlavější. :D).

A nebo... můžete vyzkoušet můj dnešní tip! A tím je PASTA . Ne zubní, i když to tak může na první pohled vypadat. Ale pasta s paštikou.

 

Výhody?

+ Tubu můžete jednoduše strčit do kapsy. Dokonce i do té, ze které rozhodně nechcete, aby byly cítit pamlsky na sto honů.

+ Je to skvělá bonusová odměna, neboť u běžných pamlsků (tedy kousků) se často děje to, že pejsek si sice přiběhne pro pamlsek, ale jen co ho sežere, zdrhá zase pryč. Tady můžete pejska odměňovat přímo z tuby a vy rozhodujete, kolik pasty vytlačíte a jak dlouho ji bude ucucávat.

+ Pokud váš psík udělá opravdu mega průlom ve své reakci - například přiběhne v situaci, kdy do teď nikdy na zavolání nepřiběhl, můžete mu klidně vytlačit i půlku pasty. A celou dobu, co ho krmíte, ho samozřejmě ještě chválíte a říkáte mu, jak je úžasný, a děkujete, že přišel. Taková odměna zanechá v psovi emoční otisk a pro příště si to bude pamatovat.

DSC_4787A ještě jednou připomínám, že největší odměnou pro psa je to, co chce on! Takže když ho odvoláte od jiných pejsků, největší odměnou bude, když ho pustíte zpátky do hry!
Upřímně - vžijte se do jeho kůže - hraje si s pejsky, skvěle si užívá, vy ho zavoláte, on se překoná a přiběhne. A? Vy ho připnete a sranda skončí. Chtělo by se vám příště na zavolání přiběhnout? Mně teda rozhodně ne!
Ale když ho zavoláte, on přiběhne, vy ho štědře odměníte - pamlsky, hraním, pohlazením, dalšími aktivitami (to je na samostatný článek) - a pak ho zpět pustíte do hry, budete ten nejlepší páníček či panička na světě!
 
Já jsem na pastu přišla „náhodou". Byli jsme s Jessem v Německu na semináři, který byl určen pro úzkou skupinu trenérů. Naším tématem byla reakce na zvuky, zejména na střelbu. Když příběh hodně zkrátím... Jessovi byla celá situace úžasnou trenérkou (která se psy komunikuje rozhodně i „jinak") dopředu vysvětlena. Zazněla střelba, Jess začal zdrhat, byl zavolán a on... opravdu PŘIŠEL! Všichni jásali! Všichni ho chválili, všichni se radovali! „Vysyp mu všechno, co máš." „Ještě!" „Ale já už nic nemám. Pamlsky došly." V tom ke mně přiskočila jedna z trenérek a podala mi z kapsy růžovou pastu. „Dej mu to." Kousek jsem mu vytlačila a pastu chtěla vrátit. Ona: „Nééé, dej mu to všechno!"
Jessovi to ohromně chutnalo a navíc, jak si pastu spojil s ohromným úspěchem, pocitem sebevědomí a tím, jak ho, nás,  všichni podporovali, přišlo mi jako super nápad pasty používat i po návratu domů.

Sedla jsem k internetu a napadlo mě napsat Barče, jestli něco takového nemají. A mají! Sice ne růžovou... ale Jess je z nich stejně nadšený! My objednáváme králičí. A vy to můžete taky vyzkoušet!

Tady je na ně odkaz:

>Lovi pasty pro psy<

 

Připravila:

Pavla Dušková & Jess
Lipsi