S kódem “doprava24” budete mít DOPRAVU ZDARMA při nákupu nad 1000 Kč. Pouze nyní.

Léto 2021

Jak si léto s chlupáčem užít naplno?

Taky tak milujete léto? Já strašně! Je to jednoznačně moje nejoblíbenější roční období. Mám ráda pocit tepla, sluníčko, dlouhé dny,… mít léto celý rok, vůbec bych se nezlobila :-D

Ale samozřejmě je nutné myslet i na zdraví a občas i já se potřebuju nutně zchladit :) Dám Vám pár tipů, jak se z veder nezbláznit a ještě si je ideálně v klidu užit.

Jako první určitě zmíním Stínící plachty proti slunci. To je mega hustá věc, kterou přetáhnete přes své auto (nebo cokoliv jiného vhodného) a díky schopnosti odrážet sluneční světlo, máte v autě i pod přímým sluncem v podstatě jako ve stínu. Komu se to zdá jako sci-fi, musí vyzkoušet :) Tyto aluminiové plachty se vyrábí v několika hustotách. V našem sortimentu najdete hustotu tkaniny 70%, 80% a 90%. Tu 80% navíc nabízíme i ve zlaté barvě. Že je těch možností nějak moc? A že nevíte, kterou vybrat? Trochu Vám s tím pomůžu. Čím menší hustota tkaniny, tím lépe skrz ní proudí vzduch. Takže ideální kombinace - otevřená okénka / dveře a kufr, přetáhnout přes auto 70% plachtu a je to to nejlepší, co jde udělat. Pokud ale nemáte možnost pootevírat vše dokořán, pak bude lepší zvolit plachtu s větší hustotou. Ale pozor, i přesto je nutné udělat maximální průvan, co to půjde. A v případě, že budete mít v autě například psa, určitě ho i tak pravidelně kontrolujte a zajistěte mu dostatek pitné vody. Tyto stínící plachty jsou skvělé i na přikrytí stanu, karavanu, psí boudičky, kočárku,… využití najdete určitě mnoho.

8988_becoolsolutions-aluminet-plachta-male-auto
8988-5_becoolsolutions-aluminet-plachta-stan

DSC_2260-Edit

Vodní hrátky

Pokud máte psa povahou kachna, tak jako já všechny 3, určitě budete nadšení z hraček do vody, které plavou. Na trhu jich existuje celá řada. U nás rozhodně zvítězil pešek od Chuckit!, který se skvěle háže, je dobře vidět, samozřejmě plave a jako bonus má šňůrku, takže se o něj i potaháte. Co víc si přát?
Jako další velmi oblíbenou hračkou se v naší smečce stal Puller! Tohle kolečko naši psi opravdu milují! K vodě je také naprosto geniální hračkou.

Snad už jen…


Bezpečnost:

Plovací vesty

Že Váš pes je dobrý plavec a nic takového nepotřebuje? Plavec může být sebelepší, ale například křeč, nebo hloupé nalokání se vody může být katastrofální. Pes jde ke dnu velmi rychle. To určitě nechce zažít nikdo z nás. Proč tedy riskovat? Plovací vesta psa podrží nad hladinou, pomůže mu ve správné plavecké technice, chlupáč je v ní dobře vidět a navíc má na sobě madlo pro možnost chycení psa. V případě, že se Váš pes do vody spíš bojí, věřte, že plovací vesta mu dodá odvahu a s největší pravděpodobností po chvilce budete mít psa vodomila :)

DSC_2162-Edit
DSC_1276-Edit

Hydratace

Ani u psů tomu není jinak… Pitný režim je velmi důležitý a v teple obzvlášť. Někteří psi odmítají pít, nebo aspoň ne tolik, kolik by měli. Pak je vhodné jim vodu minimálně ochutit něčím, po čem se jim začnou sbíhat sliny, třeba vývarem. Nebo ještě lepší variantou je nápoj k tomu určeny - Mamut. Mamut se vyrábí ve dvou variantách (pokud nepočítám různé hmotnosti balení) - Pre-run a Recovery.

 

Nerozlévací míska RoadRefresher

Nerozlévací míska je úžasná věc například do auta, nebo psích boudiček / klecí apod. Pokud potřebujete psovi zajistit neustálý přísun tekutin, což je nejen v létě více než vhodné, a nechcete mít neustále někde kaluže nebo dokonce potoky vody, tahle miska pro Vás bude jasnou volbou. Díky speciálním bodům (něco jako suchý zip) umístěným na spodní části misky, miska neklouže, nebo se dokonce přichytí k podlaze. Miska je tvořena hned z několika částí - hlavní barevná část (ta, kterou vidíte z pohledu z boku), vrchní lem (to černé nahoře), díky kterému ani při náklonu misky se voda nerozleje a vnitřní plovák, který většinu obsahu drží pod sebou a díky jeho tvaru a dírkám, se na jeho hladinu dostane jen omezené množství vody, aby nedocházelo k jejímu rozlití. Miska je velmi dobře promyšlená a svým jednoduchým designem se jen tak neomrzí. Z vlastní zkušenosti mohu vřele doporučit.

DSC_7317-Edit

V případě, že potřebujete psa zchladit, je ideální k tomu použít například mokrý ručník, který mu položíte na packy. V případě přehřátí se psa nesnažte co nejrychleji zchladit, mohl by dostat šok a v nejhorším případě zemřít. Chlazení musí být postupné. 
Také si dejte pozor na dlouhé plavání. Psa dlouhé plavání v horku neosvěží, je to spíše naopak. Prostě všeho s mírou :)

Užívejte krásných slunečních dní

Děkuji za přečtení

Barča