Cvičení na balančních pomůckách, neboli Dogfitness

Balanční podložky, míče, čočky, targety, halfbally, nestabilní plochy a další sortiment je nedílnou součástí každého pejskaře, který to se sportem a zdravím svého psa myslí vážně.

Posilování je velmi důležité pro všechny aktivní psy. Snad každý lidský sportovec posiluje a bere to jako naprostou samozřejmost. Už i v psím světě naštěstí posilování není výjimkou. Postupem času se dogfitness přikládá větší a větší důraz, což je víc než dobře. Když se psem aktivně sportujeme, je třeba si uvědomit, že vrcholový sportovec v lidském světě také jen netrénuje ten daný sport, aniž by se i jinak staral o své tělo. Ať už se podíváme třeba na gymnasty, běžce, plavce, fotbalisty, tenisty, hokejisty,... všichni chodí i do posilovny, protahují se atd. I pro psa je neméně důležité, aby byl nasvalen, měl dostatečný rozsah pohybu, flexibilitu,... Je tedy potřeba se i pravidelně věnovat této části tréninku. Často od psa chceme, aby podával vrcholové výkony, proto by na jejich splnění měl být dostatečně připraven :)

 

DSC_1175-Edit
DSC_8696

 

Stejně jako člověk je pravák/levák, tak i pes upřednostňuje jednu stranu. Je důležité tu “méně oblíbenou” stranu aktivně zapojovat do cvičení, aby byl pes nasvalen rovnoměrně. Toho lze díky cvičení na balančních pomůckách pro psy skvěle docílit.

Dobře nasvalený pes, který má i právě díky posilování na balančkách dobře zvládnutou koordinaci a celkové uvědomění si vlastního těla, může často předejít zranění při sportu. Bohužel často můžeme vidět uklouznutí psa, což může mít za následek například i natažení/natržený/utržení vazů nebo další zranění. Některé obtížné situace, které mohou nastat, pes, který je nasvalený a umí dobře ovládat své tělo, snáze a rychleji vyhodnotí a může tak předejít hrozícímu zranění.

Díky pestrosti cvičení docílíte celkového posílení těla. Od prstů, přes zápěstí, lokty, ramena, krk, střed těla až po zadní končetiny.

Psa při takovémto cvičení navíc můžete naučit spousty triků. A není nad společně strávené chvíle s Vaším chlupáčem, které jako třešničku na dortu strávíte navíc zdravě ❤️

K zakoupení ZDE: https://www.sweetenergy.cz/balancni-pomucky/