S kódem “doprava24” budete mít DOPRAVU ZDARMA při nákupu nad 1000 Kč. Pouze nyní.

Motivační hračky pro žravce

Trápí Vás, že chlupáč by při tréninku rád jen papkal pamlsky, ale hračky ho neberou? Má to vliv na jeho rychlost a drive?

Tohle trápí určitě celkem dost pejskařů (pak jsou tedy samozřejmě i ti, kteří mají opačný problém, ale o tom zase někdy příště). Snažíte se psa rozehrát, děláte ze sebe blázna, pobíháte s hračkou, vydáváte u toho vtipné zvuky. Pro nepejskařské okolí jste jistě případ vhodný minimálně k vyšetření u psychologa a milý pes na Vás v tom lepším případě jen čučí... v tom horším odchází čmuchat někam do křoví. No, není to moc příjemná situace, co si budem :)
Mám pro Vás ale tip!

DSC_0343m
DSC_2379-Edit (1)m

Slyšeli jste už někdy o Puppingtons / Puppingtons luscích / Puppingtons pods / ...? Puppingtons je australská značka, která se mimo jiné zabývá výrobou balónků, které lze naplnit pamlsky. Není to ale jen tak obyčejná plnitelná hračka! Tato má v sobě suché zipy, které si pes sám může otevřít a sám si odměny uvnitř vzít. Naplněnou hračku lze i házet, aniž by se pamlsky vysypaly. Mám vyzkoušeno, že se neotevře ani při prudkém hodu. Navíc se ve většině případů na zemi zastaví tak, že se do ní pes hned může dobývat, aniž by ji musel kutálet po zemi a pootáčet.

Psa tedy můžete naučit, aby se z lusku odměnil sám, nebo pokud je pro Vás vhodnější, že Vám bude lusk nosit a odměňovat ho budete Vy, to je samozřejmě také varianta. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že se pes naučí otevřít suchý zip opravdu velmi VELMI rychle :)

 

Tady je naše krátké promo video, abyste si mohli udělat lepší představu:

A co o Puppingtons luscích řekli naši zákazníci?

"Puppingtons lusky jsem koupila mladé fence, která je při tréninku tak žravá, že je pro ni prakticky nemožné přepnout z jídla, jako odměny, na hračku. Puppingtons mají velice líbivý design, a proto jsem zvolila tento produkt z možností hraček plnitelných pamlsky. Až při používání jsem zjistila další výhody:
 - tvar a umístění zipů, kdy se pes dostane dobře dovnitř čumákem
 - pamlsky nevypadnou, ať hračku házím sebeprudčeji
 -  celkový tvar hračky, kdy ve většině případech zůstane horní stranou nahoru
 - vážně příjemný materiál a kvalitní zpracování

Nakonec Puppingtons lusky používám i u staršího psa, kde chci odměnu odjinud, ale s nižší energií, než s jakou pracujeme s hračkami. Výhoda je, že ten mi i lusk donese ať doplním.

Moc za něj děkuji. Jinde v ČR neseženu."
Pavla B.

IMG_9913
"Puppingtons lusk mě zaujal svým designem. Pro mou borderku 16 kg jsem zvolila S a barvu Harlequin. Materiál neopren je ideální pro údržbu. Používám ho jako čichací hlavolam i aportovací hračku, pro milovníka míčků jsem určitě vedle nesáhla :-)"
Nikol H.
P_20210307_112902_vHDR_Auto_HP
"Aryška si odmítá hrát, přetahovat ,vyběhnout za něčím. Dlouho jsem hledala za čím mi jako správná bordera poběží vpřed (nepomohl ani odměňovač) až tahle malá zázračná kulička :D Během chvilky se naučila pupinga rozbalit a během pár tréninků za ním začala běhat, vyhledávat ho. Přesně tak jak jsem chtěla. Jediné co tak že ty suché zipy se obalují suchou trávou a podobným neřádem. Jinak je super."
Lenka D.
 
"Puppington mám na doporučení od Báry Sajdokové.
Moje fenka si moc nehraje, takže tohle byla vítaná možnost. A hurá, baví jí to :). Druhá fenka je také spokojená.
Zábava byla už učení, jak 'Pup' otvírat. Každá má jinou strategii :)
Koupila jsem S i L, pak dokoupila ještě jeden L - vyhovuje víc (střední kříženka, bullteriér). Menší zůstane pro návštěvy.
 
Za mě super věc na zvýšení zájmu o hračky.
Skvělý nápad.
Příjemný materiál, tvar.
Zábava:)
 
Ukazovala jsem Puppington i svým klientům a myslím, že se líbily a někteří už u Vás nakoupili :)
A já jsem u Vás nakoupila i jiné hračky a se vším velká spokojenost:)"
Jana W.
 
"Lusk je paradni pomucka pri vycviku. Vlastne si hraje a pri tom se i uci. Zatim to pouzivam tak, ze ji dam pamlsek do lusku a bezim a ona se to snazi chytit. Pak ho otevru a ona si pamlsek vezme. A nebo ji ho hodim a reknu prines. Uz vi, ze jak ho prinese, bude odmena.... Za me super????????"
Jitka
20210307_153602

 

Jako další varianta je podobný plnitelný balónek, ale tentokrát od švédské značky Out-n-outCookie chobotnice. Ta má na sobě navíc třásně, které mohou být pro pejska zajímavé. 

Princip je tedy stejný... Opět má hračka v sobě suchý zip a pes si ji sám může otevřít.

Vyrábí se ve dvou variantách - klasika s očkem pro možnost přidělání rukojeti, a Comet, což je o něco menší verze a očko pro možnost provlečení rukojeti u ní není. Máte možnost si vybrat z mnoha barevných variant a dokonce i z různých materiálů - softshell a fleece.

176198033-origpic-ddca2e1

Kdyby vás cokoliv ohledně hraček zajímalo, neváhejte se samozřejmě ozvat :)

Barča