S kódem “doprava24” budete mít DOPRAVU ZDARMA při nákupu nad 1000 Kč. Pouze nyní.

Jak docílit toho, aby si pejsek nechal postroj/obleček obléknout rád? - KROK 2.

Krok DRUHÝ

Máte před sebou pejska stojícího na targetu. Obleček k němu jen přibližte a odměňte! Obleček opět oddalujete. Tzv. kontrola nad situací je pro pejska mnohem důležitější než žrádlo! Proto pejsci, kteří jsou ve stresu, cítí se velice nejistě, nemusí chtít ani přijímat žrádlo. Tím, že psa odměníte a obleček ještě oddálíte, mu dopřáváte jakousi dvojitou odměnu. Pes, který obleček nemusí, si oddychne a uvolní se. Bez tlaku jde všechno líp! A když zjistí, že si trénink řídí sám, bude nadšen!

Přetáhněte obleček jen přes hlavu (prostrčte obleček otvorem na hlavu) a štědře odměňte! Obleček hned sundejte a dejte hrací pauzu! Pobavíte se, pejsek zrelaxuje.

Pejsek stále stojí předními pacičkami na targetu - je to pro něj výchozí bod.
Opět přetáhněte obleček přes hlavu - dejte odměnu. Obleček dolů - odměna, hra.
Můžete si i pohrát s targetem bez oblečku. Nechte pejska naskočit na target (předními, zadními - využijte vše, co umíte nebo se nechte pozvat pro naučení nového), odměňte - pamlskem nebo hračkou. A několikrát zopakujte.

Přetáhněte obleček přes hlavu a nechte obleček na pejskovi trošičku déle. Nebo zkuste zapnout přezku. Odměňte a opět obleček sundejte. Hrací pauza!
Takto se postupně dostanete na plné obléknutí oblečku. Pokud je pro psa obleček ok, můžete si se psem pohrát v oblečku.
Celý postup zopakujte.
Na závěr můžete opět přetáhnout jen přes hlavu a hned sundat. Ráda pejskům na závěr situaci zjednodušuji jako poděkování za jejich spolupráci.
Proložte cvičení něčím zábavným, zapojte oblíbené hračky, pamlsky, odměny, aktivity. Můžete zapojit oblíbené triky či další cviky. Jak se můžete společně ještě víc bavit?





Postroj - target

Mám naučené přední nohy na target. Můžete to mít i na slovní povel. My používáme FRONT.
Postoj předními na targetu je výchozím bodem. Prokrmujte to, že pes stojí na targetu. Přibližte postroj, klikněte/řekněte magické slovo a odměňte. Postroj zase oddalte. V dalším pokusu přetáhněte postroj přes hlavu, klik, odměna, postroj pryč.
Můžete začít u toho říkat slova/větu, která bude znamenat oblékání postroje. „Oblékneme postroj?” „Skočíš si do oblečku?” „Nasadíme ten kokošný/slušivý/super cool/hot obleček?”
Za mě není problém pejskovi pomoct do postroje pomocí pamlsku, který protáhnete prostorem pro hlavu a ještě než prostor dáte přes hlavu, odměníte psa. Pak přetáhněte přes hlavu a další odměna. Další možností je taky použít delší pamlsky, např. páreček nebo kousek sýru, který bude  pejsek ukusovat, a zatímco ukusuje, vy nandáte postroj přes hlavu.
Krok za krokem nasadíte celý postroj. Více ve videu:





BOTY
Cvik, kdy vám pejsek dá svoje přední nožičky na vaše nožičky.
1) Pes umí trik “mezi” (dojít k vám a zezadu si stoupnout mezi vaše nohy). Pokud neumí, naučte ho to. ;)
2) Umí dát 2 přední na target.
3) Target položte na zem a přidržujte ho z obou stran nohami.
4) Instruujte povel “mezi”, pes skočí předními na target a stojí mezi vašimi nohami.
5) Odhoďte pamlsek a pošlete pro něj psa. Zatímco se běží odměnit, vyměňte target za menší a opakujte.
6) Když pes šlápne (třeba nechtěně či omylem) na vaši nohu místo targetu, odměňte bonusem!
7) Odhoďte pamlsek, pošlete psa pro odměnu a zahoďte target. Místo targetu spojte svoje nohy tak, aby vznikla pro pejska co největší plocha. Stejná situace, jen se mění target (nejdřív velikost, pak se změní z targetu na vaše nohy). Když si pes stoupne na vaše nohy, hallelujah, super duper mega odměna!
8) Když zná chování, můžete přidat slovní povel.
9) Když umí na vašich nohou/botách (vřele doporučuju :D) stát, můžete se dát do pohybu a máte psa chodícího po vašich nohách. No, rozumíte mi, že? :D

 

Použité produkty:

>Pamlskovník Sweet no. 3<
>PAIKKA Reflexní regenerační zimní obleček<
>Tréninkové pamlsky Hmyzí protein<
>Klikr<
>Target<

>Non-stop postroj LINE<
>Hračka Ovce s děrovaným balónkem<
>Back on Track Mesh<

Připravila:

Pavla Dušková & Jess
Lipsi